Rådmanden bød Solbjerg-familie velkommen som fjernvarmekunde

At have 60.000 fjernvarmekunder placerer AffaldVarme Aarhus i toppen af store danske fjernvarmeselskaber. I de senere år har kundetilvæksten hos AffaldVarme Aarhus været markant, og netop nu er fjernvarmekunde nr. 60.000 kommet til, og bag det tal er der tæt ved 300.000 indbyggere med fjernvarme i deres bolig.

En af de nyeste kunder er en familie i Solbjerg, der har valgt at bygge hus i et nyt bo-ligområde i Solbjerg og få installeret fjernvarme. Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek besøgte i går Solbjerg-familien og ønskede tillykke med det nye fjernvarmeopvarmede hus og bød familien velkommen som varmekunde.

”Heldigvis mener mange i Aarhus Kommune det samme som familien Klitkou og vælger fjernvarme som en billig, sikker og klimavenlig varmeløsning. Valget af fjernvarme be-tyder, at Aarhus Kommune sammen med aarhusianerne kan gå foran i den grønne omstilling og være med til at rykke os alle i den rigtige retning mod fossilfri og vedvarende energiforsyning uden CO2-udledning,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Rasmus Klitkou, ingeniør og far i familien, forklarer om valget af fjernvarme til huset i Solbjerg:

”Fjernvarme var på én og samme tid det naturlige valg og det klimabevidste valg. Vi kendte fjernvarme fra Viby, hvor vi boede før, og vi havde tidligere undersøgt både jordvarme og fjernvarme i et andet byggeprojekt, som vi ikke gik videre med. Men vi kan godt lide at være med i en fælles løsning, hvis det er muligt, fordi vi mener, at det er mest energieffektivt og bæredygtigt, set i forhold til individuelle løsninger. Så vi følte os på sikker grund ved at vælge fjernvarme.”
Rasmus Klitkou, ingeniør og familiefar.

For AffaldVarme Aarhus står det faktum at have rundet fjernvarmekunde nr. 60.000 som symbol på, at fjernvarme er et godt, eftertragtet og grønt produkt med fremtiden foran sig. Hver eneste kunde er med til at gøre AffaldVarme Aarhus til en robust varmeforsyning med volumen til at skabe grøn omstilling i et stort bysamfund som Aarhus og byerne i oplandet.