Blomsterhave giver mindre affald på gaden

Teknik og Miljø sætter nu et nyt, venligsindet våben ind i kampen mod storskrald, der stilles ulovligt ved de nedgravede affaldsbeholdere i midtbyen: Et lille kunstgræstæppe med blomster har vist sig effektivt i forhold til at forklare folk, at her skal de ikke stille storskrald.

 

”Vi har en ambition om, at Aarhus skal være Nordens reneste by, og det er derfor vigtigt, at der ikke er en masse affald i gadebilledet. Vi gør en stor indsats for at holde området omkring de nedgravede affaldsbeholdere fri for affald, og blomsterhaven er en ny, lidt skæv men effektiv tilføjelse til arsenalet, der kan sættes ind for at bekæmpe problemet,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Metoden bruges med succes i Holland, hvor den aarhusianske udgave af blomsterhaven også har fundet sin inspiration. I Aarhus skal blomsterhaven med jævne mellemrum flyttes rundt til affaldsøer, hvor der er særligt store problemer med storskrald. Første destination bliver Langenæs Allé, hvor der oftere og oftere stilles storskrald ved de nedgravede affaldsbeholdere.

Storskrald giver problemer

Udover at storskrald ved de nedgravede affaldsbeholdere skæmmer bybilledet, så giver det også problemer for skraldemændene, der hver dag må bruge tid på at flytte affald fra pladen omkring affaldsbeholderen for at kunne hejse den op og tømme den.

Nogle gange står der så meget storskrald, at skraldemændene må opgive at tømme beholderen. De kører videre, mens en storskraldsbil tilkaldes for at fjerne storskraldet. Derefter kan skraldemanden komme tilbage. Konsekvensen er en masse unødig kørsel med lastbiler i midtbyens trange gader, og i værste fald bliver beholderne overfyldte, fordi de ikke bliver tømt til tiden.

Fleksibel og gratis storskraldsordning

Alternativet til at slæbe storskraldet hen til de nedgravede affaldsbeholdere er ikke kun lovligt, det er også lettere: Kommunen henter storskrald ved hoveddøren, blot der er bestilt afhentning AffaldVarmes hjemmeside.

Du kan bestille hentning af storskrald via dette link

Og det er gratis.