Geotermi i Aarhus rykker et skridt nærmere

I Aarhus er der glæde over, at fjernvarme fra geotermi til op mod 100.000 aarhusianere er kommet tættere på.

”Hovedparten af den varme, vi bruger i Aarhus, kommer allerede fra biomasse, men vi er er meget opsatte på at gøre varmeforsyningen brændselsfri og dermed endnu mere grøn. Det glæder mig derfor, at vi med Energistyrelsens beslutning er kommet et skridt nærmere at bruge geotermi som vedvarende varmekilde i Aarhus-området,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. 

Aarhus Kommune og A.P. Møller Holding underskrev i oktober 2018 en hensigtserklæring om, at parterne ville indlede realforhandlinger om en varmeleveranceaftale om geotermisk fjernvarme til Aarhus-området. Aftalen er fortsat under forhandling. Forinden har A.P. Møller Holding ansøgt Energistyrelsen om tilladelse til at efterforske og indvinde geotermisk energi til fjernvarme i Aarhus. Det er den tilladelse, A.P. Møller Holding nu har fået.

”Med tilladelsen står A.P. Møller Holding i mine øjne endnu stærkere som kompetent partner i et muligt fremtidigt varmesamarbejde. En kompetent samarbejdspartner er afgørende i de aktuelle forhandlinger, for vi vil kun indgå en aftale, hvis vi kan sikre konkurrencedygtige priser og en samarbejdspartner, der vil skærme varmekunderne mod den økonomiske risiko ved at etablere og drive geotermiske anlæg i Aarhus. Det holder vi fast i, og det arbejder vi med i forhandlingerne,” siger Bünyamin Simsek.

Fakta og yderligere oplysninger