Vidste du…

  • at med radiatorer er der varmest oppe under loftet og koldest ved gulvet.
  • at med gulvvarme er der varmest ved gulvet og koldest oppe under loftet.

Mange vælger i dag at få indbygget gulvvarme i deres bolig, da det giver ekstra komfort. I et rum med gulvvarme fordeler varmen sig anderledes end i et rum med varme fra radiatorer. Gulvvarmen virker for eksempel mod kulde fra vinduerne og giver en behagelig temperatur i hovedhøjde.

Den rette temperatur

  • temperaturen på gulvfladen bør være max. 27° C – afhængig af gulvbelægningen. Vær opmærksom på, at det kan tage op til et døgn at få indstillet gulvvarmen i det enkelte rum, så temperaturen er tilpas. Ofte er der til gulvvarmeanlæg monteret rumfølere, der viser temperaturen i det enkelte rum. Placér eventuelt et termometer på en indervæg i 1,5 meters højde. 
  • en ventil, en termostat eller en cirkulationspumpe kan sætte sig fast, hvis den har været lukket i længere tid. En fastlåst termostat kan løsnes ved at skrue hætten af og trykke et par gange på ventilen med en skruetrækker eller lignende.
  • i længere perioder med varmt vejr kan du lukke helt ned for varmen eller slukke for cirkulationspumpen på varmeanlægget. Gulvvarme med blandekreds skal indstilles efter årstiden.